handreiking

Geef ons een sprankelende zin in ruil voor een handreiking!

Deelnemers die meedoen aan dit project krijgen een toepasselijk cadeautje, een keramische handreiking, ontworpen door beeldend kunstenaar Ceciel van der Weide.
De handvormen zijn voorzien van tot de verbeelding sprekende geglazuurde teksten zoals ‘Wat maakt jouw gedachten zacht’ of ‘tis nie zoas ’t heurt! ’.
De teksten zijn afkomstig van de kunstenaar zelf en de dichter Nick J. Swarth.
Ben Weeldenburg en Mathieu Meijer, voormalig docenten van Beatrix college en Paulus college, hebben de zinnen aangevuld. ‘Maak van struikelblokken staptegels’ ‘Antwoord z.o.z.’

Onder begeleiding van Ceciel werden door 18 cursisten van cursusatelier de Graal 1000 kleiplaten in mallen geperst en werden de vormen handmatig afgewerkt. Na het bakken werden de zinnen erop geschreven. Daarna werden ze opnieuw gebakken en gelabeld met een door grafisch vormgever Sander Neijnens ontworpen kaartje met logo en uitleg van het Tekstwevers kunstproject.

“Als we het hebben over de doelstelling sociale verwevenheid van mensen dan is ons doel al bereikt tijdens het produceren van de handreikingen. De gesprekken en uitwisseling tijdens het maken van deze handreiking in het atelier waren zeer bijzondere en vruchtbare ontmoetingen.
Bedankt Ben, Tonnie, Ied, Marja, Maaike, Helma, Marie Louise, Josephine, Bas Matthieu, Hans, Jolanda, Peter, Maria, Rian, Mieke, Heddie.
In het bijzonder vermeld ik Mani die wekenlang de handreikingen tot spiegels polijstte en urenlang vertelde over haar wervelende bestaan in Iran en nu in Nederland. Wat hebben wij Nederlanders nog veel te leren over integratie.
Zonder jullie allen had ik deze zeer bewerkelijk klus nog lang niet geklaard. We hebben samen 197 uur gewerkt.”

Ceciel van der Weide

Reacties zijn gesloten.